Resultats de la cerca bàsica: 85

Diccionari de la llengua catalana
1. plat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Disc de terrissa, de pisa, de metall, etc., alçat tot al voltant formant una concavitat de poca alçària i fons pla, que s'empra generalment, en el servei de taula, per a posar-hi la porció de vianda que ha de consumir una persona. Un plat soper. Un plat pla. Els plats d'una [...]
2. greal
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat, generalment gran o profund. [...]
3. rostar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Escurar amb un tros de pa (una cassola, un plat, etc.). [...]
4. bavalles
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Baves. Rosegalls que deixa algú al plat, el bestiar a la menjadora, etc. [...]
5. rosegall
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cosa rosegada. Menjar que es deixa a mig rosegar. Menjar que es deixa al plat, a la menjadora. Deixalla, restes, de cosa usada. [...]
6. porrada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat a base de porros bullits. [...]
7. discòfor -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que porta un disc o un plat. [...]
8. fritada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de fregit, especialment de peix variat. [...]
9. balançó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat d'una balança. Equilibrar els dos balançons. [...]
10. corder 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn de corder. Un plat de corder rostit.  [...]
Pàgines  1 / 9 
Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  Següent >>